Workshops

Stofkunst

Stofkunst NL

Stofkunst NL is naailes voor beginners en gevorderden. Het gaat hierbij om vormgeven met stof. Wat je ook wilt maken, het kan bij de Maatwerkstudio.
Een jurk, broek, etui, tas of een tablet-hoes is, dat maakt niet uit. Je kunt zelfs leren om kussens en gordijnen te maken.

Of je nu nog nooit achter een naaimachine hebt gezeten of al van alles hebt gemaakt, je zit gewoon bij elkaar. Je wordt begeleid in de stappen die je moet zetten om tot een mooi eindresultaat te komen.

Ben je een echte beginner? Dan is met name de zaterdagochtend heel geschikt. Je leert hoe een machine werkt, hoe je stof knipt, welke technieken er zijn etc.

Stofkunst +

Alleen als je speciale en meer moeilijke stukken wilt maken zoals een gala- of trouwjurk maken we een of meer aparte afspraken met je. Vaak heb je namelijk meer ruimte nodig en komt er zoveel techniek om de hoek kijken dat je intensiever begeleid moet worden.

We stellen een schema op en kijken wanneer je komt zodat je ruim voor een geplande datum jouw creatie klaar hebt. *

Patroonkunst

Ontwerp je zelf kleding maar heb je geen idee hoe je je ideeën moet omzetten in een patroon? Je kunt bij de Maatwerkstudio ook terecht voor patroontekenen of het aanpassen van een door jou gekocht patroon, zodat jij altijd je droompatroon tot uitvoer kan brengen!
Patroonkunst is op aanvraag.

Kosten

  • losse of individuele les 2 uur €   25,-
  • strippenkaart 5 x 2 uur €   95,-
  • strippenkaart 10 x 2 uur € 175,-
  • abonnement onbeperkt €   60,- p/mnd, (min. 6 maanden)

Soms is het fijn om eens met iemand samen te sparren over wat je wilt, wat je kunt, waar je aan twijfelt en ga zo maar door. En dat kan nu ook terwijl je aan de slag gaat met stof. Een-op-een coaching en begeleiding met een creatieve insteek.

In vier sessies van een uur maak je in ieder geval een rugzakje. Dat wordt het symbool van de stappen die je gaat zetten en de dingen waar je niet meer naar achterom hoeft te kijken.

Praatstof is alleen op afspraak. 

Kosten : € 75,- per uur (incl. btw)

Stof tot nadenken

Een plek die inspireert om te ontwerpen, aan opdrachten te werken en waar mensen op een creatieve manier worden begeleid of een leuke dag kunnen worden bezorgd.